Zapytaj o niezobowiązującą koncepcję technologiczną i sprawdź ile zyskasz ! Pierwszym krokiem projektowym jest wykonanie koncepcji.
Koncepcja technologiczna jest to projekt przedstawiający układ funkcjonalny pomieszczeń zaplecza gastronomicznego wraz z wyposażeniem gastronomicznym. Wykonywany jest zarówno na etapie nowego obiektu jaki również dla istniejączych czy modernizowanych zapleczy technologicznych, musi spełniać szereg wymogów np. architektonicznych, sanitarnych, ppoż. czy BHP. Specjaliści Gastrodesign, po konsultacji i określeniu specyfiki inwestycji, wykonają dla Państwa profesjonalną koncepcję technologiczną.
Zaplecze gastronomiczne to obaszar funkcjonalny, który musi spełniać szereg wymogów technicznych i formalnych. Jednym z podstawowych warunków dla oszacowania tych warunków jest sporządzenie koncepcji projektu technologicznego, który daje odpowiedź na najważniejsze pytania dotyczące inwestycji.
Koncepcja technologiczna - etapy realizacji
- 1. Analiza i zapoznanie się z dokumentacją inwestora
- 2. Opracowanie oferty na wykonanie koncepcji projektu technologicznego
- 3. Akceptacja oferty - rozpoczęcie prac projektowych
- 4. Koncepcja układu funkcjonalnego
- 5. Schematyczne rozmieszczenie urządzeń
- 6. Kosztorys rozwiązań technologicznych
- 7. Akceptacja i przekazanie koncepcji projektu