ZAPYTAJO PROJEKT
ZAPYTANIE O PROJEKT
Zamknij
Wyślij zapytanieZamknij
KONCEPCJA5 DNI
Hotel & Restauracja Garden

Hotel & Restauracja Garden

Realizacja inwestycji:

Inwestycja polegająca na modyfikacji zaplecza produkcyjnego w restauracji hotelu Garden. Na przedsięwzięcie składało się wykonanie projektu technologicznego oraz wykonawczego, a także realizacja przebudowy istniejącej infrastruktury gastronomicznej.

 

 

 

Plan inwestycji zakładał wykonanie czterech głównych etapów:

Projekt technologiczny określił rozkład pomieszczeń optymalizujący przestrzeń zaplecza kuchennego, a także wskazał miejsca, w których powinny znaleźć się wszelkie przyłącza. Dokument pozwolił na zaplanowanie rodzaju oraz rozmieszczenia wyposażenia gastronomicznego. Materiał, podobnie, jak projekt wykonawczy, został sporządzony przez Gastrodesign.
 

Projekt wykonawczy zawarł bardziej szczegółowe wytyczne dotyczące przebudowy infrastruktury oraz niezbędnego sprzętu wraz z jego rozmieszczeniem i informacjami na temat podłączeń.
 

Dostawa i montaż sprzętu gastronomicznego – realizacją tego etapu zajęła się firma ArtSystem, opracowując listę wyposażenia w oparciu o asortyment Gastrosklep.pl. W dalszej kolejności urządzenia zostały dostarczone na miejsce oraz podłączone we wskazany w projektach sposób.
 

Uruchomienie zaplecza – na tym etapie dokonano bezpiecznego uruchomienia wyposażenia kuchennego, a następnie przeszkolono personel z zakresu użytkowania i konserwacji urządzeń.

Podsumowanie prac:

- analiza i ewidencja istniejącego zaplecza produkcyjnego

- projekt koncepcyjny, technologiczny i wykonawczy uwzględniający projektowane i istniejące wyposażenie

- nadzór i koordynacja prac budowlanych i wykonawczych (Gastrodesign)

- dostawa i montaż nowych urządzeń gastronomicznych (ArtSystem)

- uruchomienie zaplecza kuchennego wraz z przeszkoleniem personelu

Wykorzystane urządzenia:

- zmywarka RM GASTRO S 155 ABT
- zmywarka WINTERHALTER UC-XL
- piece RETIGO wraz z zestawem łączeniowym
- schładzarka szokowa REDFOX
- maszyna do makaronu Hendi
- komora chłodnicza BOX-COLD

Lokal

Hotel Garden to nowoczesny obiekt o wysokim standardzie, usytuowany Oleśnicy. Do dyspozycji gości pozostaje restauracja Magnolia i jej bogata oferta dań kuchni rodzimej oraz kulinariów włoskich. Modernizacji podlegało zaplecze kuchni, która wraz z rozwojem obiektu, wymagała przebudowy i unowocześnienia.

Nazwa: Hotel & Restauracja Garden,
Lokalizacja: Podchorążych 2a, 56-400 Oleśnica