ZAPYTAJO PROJEKT
DZIAŁAMYW CAŁEJPOLSCE
ZAPYTANIE O PROJEKT
Zamknij
Wyślij zapytanieZamknij
KONCEPCJA5 DNI

Projekty technologiczne kuchni

Nasze biuro projektowe specjalizuje się w tworzeniu profesjonalnych projektów technologicznych dla obiektów gastronomicznych takich jak restauracje, pizzerie, hotele,  pensjonaty, bary, kawiarnie oraz wszelkiego rodzaju sklepy gastronomiczne. Przede wszystkim tworzymy w tych lokalach projekty zapleczy kuchennych. Oferujemy także projektowanie kuchni w szpitalach, szkolach i przedszkolach, hotelach oraz we wszystkich obiektach posiadających pomieszczenia kuchenne.  Nasze projekty tworzymy w oparciu o przepisy polskiego prawa -  wieloletnie doświadczenie i doskonała znajomość branży sprawia, że stworzone przez nas projekty zawsze otrzymują pozytywną opinię SANEPIDu i są zgodne zarówno z przepisami BHP jak i systemem HACCP.

Kompleksowa oferta

Gastrodesign to kompleksowa oferta, dlatego mogą Państwo liczyć na naszą pomoc na wszystkich etapach powstawania lokalu: od projektu technologicznego, poprzez jego wdrażanie, po doradztwo w trakcie prowadzenia działalności. Współpracujemy z najlepszymi projektantami i wykonawcami, a pomimo, że nasze biuro mieści się we Wrocławiu, to nasze usługi świadczymy na terenie całego kraju.  

Indywidualne podejście do tematu

Cały proces powstawania  projektu technologicznego jest stale konsultowany z inwestorem, tak aby maksymalnie zrealizować oczekiwania klienta w odniesieniu do możliwości. Każdy projekt traktujemy indywidualnie, nie opieramy się na gotowych schematach, a robimy wszystko, aby konkretny obiekt był maksymalnie zoptymalizowany i w pełni wykorzystywał swój potencjał.

Doradztwo z zakresu wyposażenia

Doradzimy jaki sprzęt, o jakich parametrach będzie dla Państwa lokalu najlepszy a nasi szkoleniowcy z Centrum Szkoleń Kulinarnych pokażą jak go używać. 

Współpraca z nami to:

  • szeroki wachlarz usług: profesjonalne projekty technologiczne m.in. kuchni, restauracji, pizzerii, kawiarni, barów, stołówek i sklepów
  • oryginalne i indywidualne podejście do poszczególnych projektów
  • zgodność z przepisami i gwarancja odbioru lokalu
  • pełna współpraca z inwestorem
  • pełne wsparcie na wszystkich etapach tworzenia jak i prowadzenia lokalu
  • szybka realizacja - koncepcja w 5 dni

ETAPY REALIZACJI PROJEKTU TECHNOLOGICZNEGO

Projekt technologiczny został podzielony na etapy i fazy realizacji. Aby precyzyjnie określić zakres prac, termin ich realizacji i związanych z nimi kosztów dokumentacji, proces tworzenia projektu technologicznego podzeliliśmy na trzy etapy, a każdy z nich na poszczególne fazy:

ETAP 01 - KONCEPCYJNY

FAZA A: Koncepcja układu funkcjonalnego
FAZA B: Schematyczne rozmieszczenie urządzeń

ETAP 02 - PROJEKTOWY

FAZA A: Układ funkcjonalny
FAZA B: Szczegółowe rozmieszczenie urządzeń technologicznych
FAZA C: Wykaz i specyfikacja urządzeń
FAZA D: Opis technologiczny
FAZA E: Zatwierdzenie projektu Sanepid / BHP

ETAP 03 - WYKONAWCZY

FAZA A: Wytyczne instalacyjne

  • instalacje wodno kanalizacyjnej
  • instalacje elektrycznej
  • instancji gazowej
  • instalacji wentylacyjnej

FAZA B: Wytyczne technologiczne

  • wytyczne dla instalacji komór chłodniczych i mroźniczych
  • wyznaczenie elementów wiszących w celu wzmocnienia punktowego ścian
  • schemat układu wody zmiękczonej

Zobacz szczegóły oferty

Projektowanie

Projekty technologiczne projektowanych i istniejących obiektów gastronomicznych
Projekty technologiczne projektowanych i istniejących obiektów gastronomicznych
szczegóły oferty
Pełno branżowe projekty budowlane i wykonawcze obiektów gastronomicznych wraz z obsługą administracyjną
Pełno branżowe projekty budowlane i wykonawcze obiektów gastronomicznych wraz z obsługą administracyjną
Projekty instalacyjne
Projekty instalacyjne
szczegóły oferty
Kompleksowa realizacja projektu technologicznego
Kompleksowa realizacja projektu technologicznego
szczegóły oferty

Doradztwo / Consulting

Audyt obiektów gastronomicznych
Audyt obiektów gastronomicznych
Konsultacje technologiczne w zakresie obiektów gastronomicznych
Konsultacje technologiczne w zakresie obiektów gastronomicznych
Doradztwo techniczne i inwestycyjne
Doradztwo techniczne i inwestycyjne
Analiza kosztów inwestycji
Analiza kosztów inwestycji
Ekspertyzy techniczne: ppoz, higieniczno sanitarne, BHP, kominiarskie
Ekspertyzy techniczne: ppoz, higieniczno sanitarne, BHP, kominiarskie
Nadzór autorski nad poprawnością wykonania poszczególnych pracna budowie
Nadzór autorski nad poprawnością wykonania poszczególnych pracna budowie